Hout

Warmte en stijl

Ben je op zoek naar een natuurlijke en warme uitstraling voor je trap, dan is hout een uitstekende keuze. Hout is sterk en duurzaam en kan in verschillende kleuren afgewerkt worden. Wij bieden twee soorten houten trapbekleding, namelijk houten overzettreden en tapis.

HOUTEN TRAPBEKLEDING

Voor een trap raden we eikenhout aan, maar ook andere houtsoorten zijn mogelijk. Wat voor u de beste keuze is, adviseren we je graag persoonlijk over. Wij werken met duurzaam Europees hout van uitstekende kwaliteit. Ook onze afwerkingsmaterialen zijn hoogwaardig en niet schadelijk voor je gezondheid of het milieu.

 

HOUTEN OVERZETTREDEN

Houten overzettreden zijn nieuwe treden van hout die over de oude trap heen worden geplaatst. Iedere tree wordt op maat gemaakt en verlijmd op de oude tree. Op deze manier geniet je snel van je nieuwe trap.

 

TAPIS TRAP

Heb je een oud huis en wil je de klassieke uitstraling doortrekken in je trap? Of heb je juist een nieuwbouwhuis en wil je deze een klassiekere uitstraling geven? Een klassieke en chique manier van trapbekleding is Tapis. Hiermee worden de smalle houten planken gelijmd en vernageld op de trap. Daarna wordt er geschuurd, gevuld met vloeibaar hout en afgewerkt met een olie of lak in een gewenste tint.

Op deze manier is het mogelijk om de trap geheel naar wens en smaak te bekleden en aan te passen op de (bestaande) vloer van je woning.

 

OPEN OF GESLOTEN TRAP

Bij een gesloten trap heb je de mogelijkheid om de stootborden in een ander materiaal te bekleden of in een andere kleur af te werken.

Bij een open trap zullen wij ook de onderkant van de treden bekleden, waardoor je een mooi geheel hebt.

 

MOGELIJKHEDEN EN AFWERKING

Wij werken houten trappen altijd af met hoogwaardige olie of lak, waardoor de treden jarenlang mooi blijven. Ook is het mogelijk om de treden te voorzien van een antislipstrip, verlichting en de wangen van de mee te bekleden.

Net zoals bij een houtenvloer, kan je ook bij houten trapbekleding kiezen voor diverse houtsoorten en kleuren afwerking.

Kom langs in onze winkel om de gehele collectie te bekijken. We komen ook graag langs om je te adviseren wat de beste keuze is voor jouw trap en interieur.

Bekijk ook 

VLOEREN 

Raamdecoratie

Onderhoud