Horren

bescherming tegen ongedierte en stof

Frisse lucht en ventilatie is in iedere ruimte belangrijk, bovendien wil je optimaal kunnen genieten van natuurlijk daglicht in het huis. De horren van Zonnelux zijn een effectieve oplossing. Ze worden op maat gemaakt en zijn vrijwel onzichtbaar.

Wij werken met de horren van Zonnelux,  welke zijn voorzien van Pollengaas met een fijne structuur. Zelfs de kleinste insecten en pollen kunnen er niet doorheen. Desondanks neemt het weinig tot geen daglicht weg. De collectie bestaat uit vier verschillende soorten horren:

  • De plisséhordeur,
  • de inzethor,
  • de voorzethor en
  • de rolhor.

De producten worden op de dag of in de dag gemonteerd. Bij de plisséhordeur is het mogelijk om te kiezen voor een dubbele of enkele deur. Het frame van de hor kan zelfs in RAL naar keuze, zodat het helemaal bij je interieur en exterieur zal passen! De horren kunnen geplaatst worden op kunststof en houten kozijnen, of draai- en kiepramen.

 

Wat is Anti-Pollengaas?

Het is heerlijk om de ramen en deuren open te hebben met mooi weer. Maar net als insecten, komen pollen dan ook binnen. Met het speciale anti-pollengaas Poll-tex® van Zonnelux is dit verleden tijd! De pollen hechten zich aan de speciale coating op het hor, waardoor er veel minder pollen binnenkomen. Dit heeft als resultaat dat de hooikoorts klachten aanzienlijk verminderen door de horren. Dit anti-pollengaas is mogelijk bij het inzethor en voorzethor.

Poll-Tex® anti-pollengaas

Poll-tex® is speciaal anti-pollengaas, het is uniek en dubbel medisch gecertificeerd. Het houdt 100% van de graspollen tegen en 97% van de Ambrosia, berken en brandnetel pollen. Ook beschermt de hor tegen alle brandhaartjes van de eikenprocessierups. Door te kiezen voor Poll-tex® gaas wordt 90% van alle pollen uit de lucht gefilterd.

 

HORREN VOOR EEN DEUR

Er zijn verschillende soorten horren geschikt voor ramen én voor deuren. De plisséhordeur is in dit geval geschikt voor deuren en wordt geplaatst tussen de kozijnen. Je kunt kiezen voor een enkele of dubbele deur, die eenvoudig te openen en sluiten is via de boven- en onderdorpel. 

 

INZETHOR VOOR DRAAI-KIEPRAMEN

De inzethor is een type hor, die je in het raamkozijn kan zetten. Deze wordt bevestigd met een klemveer, zodat boren of schroeven niet nodig is. Het voordeel van de inzethor, is dat deze eenvoudig in het kozijn wordt geplaatst, maar ook makkelijk eruit gehaald kan worden. Handig voor draai-kiepramen of als je het raam wil wassen.

 

VOORZETHOR 

De voorzethor wordt op maat gemaakt. Dit type hor wordt aan de buitenkant van het raam gemonteerd, dit kan ‘in de dag’ of ‘op de dag’. Doordat de hor wordt bevestigd door schroeven, is deze heel het jaar te gebruiken. Zoals de naam al zegt, de hor zit vast. De vaste hor is voorzien van scharnieren, zodat je de ramen kan blijven wassen.

 

ROLHOR: PRAKTISCH IN ONDERHOUD

Een multi-inzetbare oplossing is de rolhor. Zodra je het raam openzet, rol je eenvoudig de hor uit de cassette en plaatst deze voor het raam. Wil je het raam weer sluiten, dan berg je eenvoudig de rolhor weer op. De cassette kan aan de binnen- en buitenkant geplaatst worden. Een praktische oplossing, die eenvoudig in onderhoud is en schoon blijft.

 

MEET & OPHANG SERVICE

Onze horren zijn altijd maatwerk. Daarom meten onze medewerkers meten alles op, zodat je zeker weet dat het past. Ophangen doen we ook voor je.  Benieuwd naar onze collectie horren en de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op of kom langs in de winkel.

Bekijk ook 

VLOEREN 

Trapbekleding

Onderhoud