Plisségordijn

Mooi en speels

Wil je speelsheid en een mooie uitstraling voor je ramen? Dan zijn plisségordijnen wat je zoekt.
Een plisségordijn heeft de mogelijkheid om zowel om de onderkant naar beneden te laten zakken als de bovenkant.

PLISSÉGORDIJNEN

 Hierdoor kan je het gordijn in iedere positie plaatsen dat jij wilt. Omdat je een plisségordijn per raam kan monteren, kan je dus een heel speels effect creëren. Vooral in een erker geeft dit een heel mooi effect.

Plisségordijnen zijn ook uitermate geschikt voor bijzondere ramen en kiep- en kantelramen.

 

WAT IS EEN PLISSÉGORDIJN?

Plisségordijnen lijken op rolgordijnen. Ze zijn gemaakt van stof en je herkent een plisségordijn aan de horizontale harmonicavouw in de stof. De plooien zijn 20 of 32 millimeter groot. Door de speciale top-down en bottom-up systeem is het mogelijk om het gordijn zowel aan de onderkant als aan de bovenkant te verschuiven, waardoor je zelf de plek van het gordijn bepaalt.

 

WELKE SOORTEN PLISSÉGORDIJNEN ZIJN ER?

Plisségordijnen zijn in allerlei stoffen en kleuren beschikbaar. Je kan kiezen voor een enkele plisségordijn of een dubbele, die laatste noem je honingraat plisségordijn. Met een honingraat plisségordijn kan je ook twee stoffen combineren, waardoor je aan de raamkant een andere kleur hebt dan in de kamer. Erg handig als je aan de buitenkant van het huis dezelfde uitstraling wilt hebben. Ook zijn bij de honingraat plisségordijn de koorden en gaatjes niet zichtbaar. Nog een voordeel is dat dit type plisségordijn een isolerende werking heeft. In de winter houdt het de warmte binnen en in de zomer de warmte buiten. Zeker wanneer je voor een wit plisségordijn gaat.

Plisségordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende transparanties: transparant, lichtdoorlatend of verduisterend.

 

VOOR ALLE SOORTEN RAMEN

Doordat je plisségordijnen per raam kan monteren, zijn ze zeer geschikt voor kiep- en kantelramen, dakramen, erkers en bijzondere ramen.

Voor rechte ramen is een hangen model prima, mits je een een top-down en bottom-up systeem wenst. Voor bijzondere ramen kies je voor een ingespannen model, omdat dit systeem het gordijn op zijn plek houdt.

Plisségordijnen zijn op diverse manieren te monteren, zelfs zonder te boren. Hierdoor zijn ze ook geschikt voor kunststof- en aluminium kozijnen.

 

ADVIES, MEET- EN OPHANGSERVICE

In onze winkel informeren we je graag over de mogelijkheden van een plisségordijn en tonen wij graag onze collectie.

Is de keuze voor plisségordijnen gevallen? Dan komen we bij je thuis alles opmeten en wanneer de bestelling klaar is ook ophangen.

Bekijk ook 

VLOEREN 

Trapbekleding

Onderhoud