shutters

tijdloos en chique

Wil je thuis een mediterraan gevoel creëren, met een chique en tijdloze uitstraling?
Dan zijn shutters de ultieme raambekleding voor jouw interieur.

SHUTTERS

Shutters, de Engelse term voor luiken, worden steeds populairder. Niet zo gek, want deze luiken geven je woning een sfeervolle en luxueuze uitstraling. Daarnaast zorgen ze voor zonwering en privacy.

 

WAT IS EEN SHUTTER?

Een shutter is een houten binnenluik met daarin verstelbare horizontale lamellen. Op het eerste oog lijken shutters op houten jaloezieën. Het verschil tussen die twee is dat de lamellen van een shutter zich in een frame bevinden en dat frame kan je openklappen. Het verstellen van de lamellen van een shutter gebeurt met een bedieningsstok in het midden van de shutter. Houten jaloezieën kunnen omhoog en omlaag worden gehaald, dat is met shutters niet mogelijk. Je kan shutters vergelijken met houten luiken aan de buitenkant van ramen en deuren bij een boerderij of Franse Louvre deuren.

 

DE VOORDELEN VAN SHUTTERS

Naast dat schutters een blikvanger zijn voor je interieur, bieden ze nog meer voordelen. Zo kan je spelen met licht en privacy omdat ze afzonderlijk van elkaar te bedienen zijn. Shutters zijn voor allerlei vormen ramen geschikt, omdat ze compleet op maat worden gemaakt, dus ook voor een raam met ronde vormen en een draai- en kantelraam. En onze shutters worden hoogwaardig afgewerkt waardoor ze ook voor vochtige ruimtes geschikt zijn.

 

WELKE SOORTEN SHUTTERS ZIJN ER?

Onze schutters zijn van hoogwaardige kwaliteit hout gemaakt. De frames en lamellen worden op maat gemaakt. Schutters zijn in verschillende kleuren en combinaties verkrijgbaar. Zo kan je de lamellen een andere kleur geven dan het frame, of juist de bedieningsstok eruit laten springen.

Onze shutters zijn verkrijgbaar in vier lamelbreedtes: 63 mm, 76 mm, 89 mm en 114 mm. Hoe breder de lamel, hoe meer licht er naar binnen komt en hoe meer je naar buiten kan kijken. Standaard worden shutters in een recht frame gemonteerd, maar je kunt ze ook op een vouwrail laten plaatsen. Onze shutters bedien je met een bedieningslat, maar tegen een kleine meerprijs kun je ook kiezen voor verborgen bediening.

 

ADVIES, MEET- EN OPHANGSERVICE

In onze winkel informeren we je graag over de mogelijkheden van schutters en tonen wij graag onze collectie.

Is de keuze voor shutters gevallen? Dan komen we bij je thuis alles opmeten en wanneer de bestelling klaar is ophangen. Wist je dat we ook elektrisch bedienbare shutters voor je kunnen installeren? Hier informeren we je graag over tijdens je bezoek.

Bekijk ook 

VLOEREN 

Trapbekleding

Onderhoud