Parket

Eindeloze mogelijkheden en uniek karakter

Wanneer je een houten vloer wilt met eindeloze mogelijkheden en een modern en uniek karakter, dan is parket een goede keuze.

Parket is een vloerbedekking gemaakt van hoogwaardig hout, met elke plank zorgvuldig vervaardigd om een duurzame en elegante vloer te creëren. Het unieke karakter van parketvloeren komt voort uit de natuurlijke nerven, knoesten en tinten van het hout, waardoor elke vloer een exclusieve uitstraling heeft. 

Daarnaast zijn de mogelijkheden eindeloos. Ga voor een rechte plank voor een mooie rustige basis of creëer de mooiste creaties met diverse patronen zoals een visgraat, Hongaarse punt, ster patroon of het luxe Versailles patroon. 

Voordelen van parket

  • Parketvloeren stralen warmte en karakter uit, waardoor een tijdloze en stijlvolle ambiance wordt gecreëerd. De natuurlijke uitstraling van het hout voegt een uniek element toe aan elke ruimte.
  • Parket is een duurzame keuze voor vloerbedekking. Met de juiste zorg gaat een parketvloer generaties lang mee, waardoor het een investering is die waarde toevoegt aan jouw huis.
  • Of je nu een klassiek, modern of landelijk interieur hebt, parket past zich moeiteloos aan verschillende stijlen aan. Er zijn diverse houtsoorten, kleuren en afwerkingen beschikbaar, waardoor je de perfecte vloer kunt kiezen die past bij jouw smaak en interieur.
  • Parket voelt warm aan de voeten en biedt een comfortabele ondergrond. Het hout heeft natuurlijke isolerende eigenschappen, wat resulteert in een aangename temperatuur in zowel zomer als winter. Parket is ook een zeer goede warmtegeleider voor vloerverwarming. Het houdt ook de warmte langer vast dan bijvoorbeeld PVC, wat uiteindelijk een stuk duurzamer is. 
  • Parketvloeren zijn gemakkelijk te onderhouden. Regelmatig stofzuigen en af en toe dweilen zijn voldoende om de vloer in optimale conditie te houden. Bekijk ook onze onderhoudstips

Ontdek de tijdloze elegantie van parket en verrijk je leefruimte met een vloer die niet alleen functioneel is maar ook een verfijnde esthetiek toevoegt. We staan klaar om je te helpen bij het vinden van de perfecte parketvloer die past bij jouw wensen en levensstijl. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of bezoek onze showroom om ons assortiment te ervaren.

Lamelparket

Lamelparket bestaat uit meerdere lagen; een toplaag van echt hardhout van 4 tot 6 mm met daaronder multiplex. Hierdoor heeft lamelparket de uitstraling van een houten parket vloer, maar ligt het stabieler, werkt het minder en is het voordeliger dan massief parket.

Lamelparket heeft een mes- en groefverbinding.  De vloerdelen worden eenvoudig in elkaar geschoven en aan de groeven of op de ondervloer verlijmd. Door de vloer te lijmen ontstaat er een sterk geheel en is de vloer minder gehorig.

Net zoals parket  kan lamelparket geschuurd of intentsief gereiningd worden. Hierdoor gaat de vloer jarenlang mee.

 

DE VOORDELEN VAN LAMELPARKET

  • Eenvoudig te leggen
  • Minder werkend
  • Geschikt voor vloerverwarming
  • Warme en moderne uitstraling

Benieuwd of een lamelparket vloer geschikt is voor jou? Neem contact met ons op of kom langs in de winkel.

Bekijk ook 

Raamdecoratie

TRAPBEKLEDING

ONDERHOUD