visgraat tapis

Klassiek & modern

Visgraatvloeren zijn populair dan ooit. En dat vinden wij terecht. Een visgraatvloer heeft een chique uitstraling en een tijdloos karakter.
Het past goed in een klassiek huis en staat geweldig in een nieuwbouwhuis.

VISGRAAT TAPIS

De meest bekende en ambachtelijke visgraatvloer is de tapis vloer. Deze traditionele manier van leggen kan in elk gewenst patroon, dus ook in een Hongaarse punt of mozaïek motief. Met of zonder sierband.

Het is onze favoriete manier van leggen. Hier komt ons vakmanschap naar boven. We raden dan ook aan om een tapis vloer altijd door een vakman te laten leggen.

WAT IS TAPIS?

De tapis planken hebben geen mes- of groefverbinding en worden koud tegen elkaar gelegd. Hierdoor krijg je een zeer strak geheel. De vloer wordt verlijmd en genageld op een ondergrond, bijvoorbeeld spaanplaat en is daarom geluidsstil en heeft weinig werking. Dat maakt de tapis vloer dan ook erg geschikt voor op vloerverwarming.

Tapis is in verschillende houtsoorten verkrijgbaar en op meerdere manieren af te werken. De vloer kan wel 60-80 jaar meegaan, omdat die meerdere keren geschuurd kan worden. Een duurzame investering dus.

Wij werken alleen met hout uit Europa, van uitstekende kwaliteit en dat duurzaam geproduceerd is. 

Wist je dat tapis het Franse woord voor tapijt is?

DE VOORDELEN VAN EEN TAPIS VLOER OP EEN RIJTJE

  • Tijdloos karakter
  • Te leggen in allerlei vormen en op diverse manieren af te werken
  • Duurzaam
  • Geschikt voor op vloerverwarming
  • Kan meerdere keren geschuurd worden

Ben je benieuwd of een tapis vloer geschikt is voor jouw woning? Wil je meer weten over de houtsoorten en welke patronen er mogelijk zijn? Neem dan contact met ons op of kom langs in de winkel

Bekijk ook 

Raamdecoratie

TRAPBEKLEDING

ONDERHOUD