Dagelijks onderhoud

In top conditie

Een houten vloer heeft een mooie en warme uitstraling, maar is ook gevoeliger voor vlekken en krassen. Wanneer je je vloer goed schoonhoudt, geniet je dag in dag uit van een prachtige vloer. Met dit stappenplan heb je de juiste aanpak in handen.

1. STOFZUIG OF BEZEM JE VLOER REGELMATIG

Zandkorrels, aarde en steentjes zijn een grote vijand van je vloer. Beperk dus zoveel mogelijk dat deze op je vloer komen. Gebruik voor het stofzuigen een speciale zuigmond voor harde vloeren of bezem met een zachte bezem. Maak gebruik van een schoonloopmat bij iedere ingang van buiten, zodat er niet te veel vuil naar binnen wordt gelopen.

Hoe vaak je moet stofzuigen of vegen hangt af de situatie. Ben je veel thuis en heb je een gezin, dan is dagelijks stofzuigen aan te raden. Ben je veel van huis, heb je geen huisdieren of kinderen, dan is twee keer per week voldoende. Wij raden aan om minimaal twee keer per week de vloer vrij te maken van stof en vuil.

 

2. VERWIJDER DONKERE VLEKKEN METEEN

Mors je rode wijn, jus of iets anders met een donkere kleur op je vloer, verwijder deze dan meteen met een vochtig huishouddoekje of een vloerwisser met spray functie. De donkere pigmenten kunnen namelijk een blijvende vlek achterlaten op de vloer.

 

3. WIS DE VLOER WEKELIJKS

Na het stofzuigen wis je de vloer met een vloerwisser met spray functie. Doe dit op plaatsen waar intensief gebruik wordt gemaakt van de vloer, zoals de keuken, het zitgedeelte en de eettafel. Gebruik hiervoor speciale ampullen of doe zelf een mix van speciaal schoonmaakmiddel en water in het reservoir.

 

4. DWEIL DE VLOER REGELMATIG

We raden aan om minimaal een keer per maand de vloer te dweilen met een speciale vloerwisser en speciaal schoonmaakmiddel. Het speciale middel laat een beschermlaagje achter op je vloer, waardoor deze nog langer mooi blijft. Gebruik absoluut geen allesreiniger, dit beschadigt juist de toplaag van je vloer.

Zorg voordat je start met dweilen dat de vloer stofvrij is door deze goed te stofzuigen of te vegen. Om strepen te voorkomen gebruik je lauw/koud water en een speciaal reinigingsmiddel dat past bij de afwerking van jouw vloer. Let bij het dweilen op dat de vloer niet te nat wordt, zeker bij een verouderde olie- of laklaag kan de vloer het water absorberen. Zorg dat de vloer goed en snel kan drogen, zet desnoods ramen en deuren open.

Te veel dweilen wordt afgeraden bij een houten vloer, maar wordt er intensief geleefd in je huis, kies er dan voor om iedere twee weken te dweilen. 

 

ADVIES EN BENODIGDHEDEN

Volg deze stappen en je bent verzekerd van een goed onderhouden vloer die lang mooi blijft. Alle benodigdheden om je vloer schoon te houden, kan je bij ons kopen. Behalve de stofzuiger, dat laten we liever aan iemand over met verstand van stofzuigers.

Natuurlijk kan het altijd gebeuren dat er ergens een blijvende vlek ontstaat of de toplaag slijt op plekken waar veel gelopen wordt. Met een diepte reiniging en daarna de vloer afwerken met een nieuwe toplaag, ziet je vloer er weer uit als nieuw.

Wil je meer advies over het dagelijks schoonmaken van je vloer? Neem gerust contact met ons op of kom langs in de winkel.

Bekijk ook onze 

VLOEREN 

Bekijk ons aanbod en de mogelijkheden

Trapbekleding

Bekijk ons aanbod en de mogelijkheden

Raamdecoratie

Bekijk ons aanbod en de mogelijkheden